Unitat Especialitzada en Trastorns Adquirits de la Comunicació (UETAC)

cropped-Trivium-aprenentatge-01.png

Trivium-UETAC té com a objectiu

l’avaluació, intervenció i assessorament en els trastorns adquirits de la comunicació per a la rehabilitació, l’estimulació i el manteniment de les funcions comunicatives.
start-inici-trivium-institut-neurociencia-del-llenguatge-barcelona-01

Va néixer l'any 2017 fruit de les inquietuds d'un grup de professionals

interessats en la detecció i intervenció d’aquelles dificultats que poguéssin interferir en el desenvolupament personal, lingüístic i cognitiu.
icon-trivium-equip-qui-som-demència-barcelona-llenguatge-ictus-01 (1)

L'Associació Institut Trivium Formació està formada per un equip ampli de professionals

que fomenta la seva acció en el treball cooperatiu per enriquir el nostre projecte.
UETAC-TRIVIUM-BARCELONA-INSTITUT-NEUROCIÈNCIA-DEL-LLENGUATGE-01

La Unitat especialitzada en trastorns adquirits de la comunicació en adults

està formada per diferents especialistes formats i amb àmplia experiència en els camps de la neuropsicologia i la logopèdia.
serveis-rehabilitació-barcelona-ictus-trivium-demència-01-1

Ens servim d'investigacions recents de la neurociència aplicada

i ideem estratègies que ens permeten crear programes individualitzats amb persones amb necessitats diverses.
singularitat-barcelona-trivium-neurociència-del-llenguatge-01-01

La nostra aposta té com a finalitat aplicar mètodes i models amb una base científica rigorosa

que permetin una intervenció efectiva i significativa per a la persona, tenint en compte la seva singularitat.

Què és Trivium – UETAC?

Trivium-UETAC (Unitat Especialitzada en Trastorns Adquirits de la Comunicació) té com a objectiu l’avaluació, intervenció i assessorament en els trastorns adquirits de la comunicació per a la rehabilitació, l’estimulació i el manteniment de les funcions comunicatives. 

Va néixer l’any 2017 fruit de les inquietuds d’un grup de professionals interessats en la detecció i intervenció d’aquelles dificultats que poguessin interferir en el desenvolupament personal, lingüístic i cognitiu.

Trivium-UETAC està formada per un equip ampli de professionals que fomenta la seva acció en el treball cooperatiu per enriquir el nostre projecte: diferents especialistes formats i amb àmplia experiència en el camps de la neuropsicologia i la logopèdia.

Ens servim d’investigació recent en el camp de la neurociència aplicada i ideem estratègies que ens permeten crear programes individualitzats rigorosos per a persones amb necessitats diverses. També oferim servei d’assessorament, suport i acompanyament en el temps als familiars i cuidadors.

La nostra aposta té com a finalitat aplicar mètodes i models amb una base científica rigorosa que permetin una intervenció efectiva i significativa per a la persona, tenint en compte la seva singularitat.

En què et podem ajudar?

AFÀSIA

L’afàsia és un trastorn adquirit a conseqüència d’una lesió en les zones del cervell responsables del llenguatge, i pot causar problemes amb qualsevol o totes les següents destreses: l’expressió, la comprensió, la lectura i l’escriptura. Les persones amb afàsia poden també tenir altres problemes, com disàrtria, apràxia, o problemes de deglució.

ALÈXIA:

La Alèxia és la pèrdua parcial o total de la capacitat de llegir degut a una lesió cerebral quan aquesta habilitat ja estava adquirida. Es pot acompanyar d’afàsia o també pot donar-se sense presentar limitacions en el llenguatge oral.

DISÀRTRIA:

La disàrtria és un trastorn de la programació motora de la parla. Els músculs de la boca, la cara i el sistema respiratori es poden afeblir, moure amb lentitud o no moure en absolut després d’un vessament cerebral o una altra lesió cerebral. El tipus i la gravetat de la disàrtria dependran de quina part del sistema nerviós es vegi afectada.

AGRAFIA:

Diferents tipus de trastorns que alteren la capacitat d’expressar-se o d’entendre l’escriptura per causa d’una lesió cerebral, quan aquesta habilitat ja havia estat adquirida.

APRÀXIA DE LA PARLA:

L’apràxia pot causar problemes en diferents parts del cos, com els braços i les cames. L’apràxia de la parla és un trastorn de la programació motora de la parla ocasionat per lesions a les parts del cervell relacionades amb el discurs. Les persones amb apràxia de la parla tenen problemes amb la seqüenciació dels sons en les síl·labes i les paraules. La severitat del cas dependrà del tipus de lesió cerebral.

TRASTORN DEL LLENGUATGE PER AFECTACIÓ COGNITIVA:

Alteracions del llenguatge i la comunicació degudes a diverses malalties: Alzheimer, Parkinson, Esclerosi, i deteriorament cognitiu entre d’altres.

Si necessiteu més informació, empleneu aquest formulari de contacte:

DIRECCIÓ TÈCNICA

Núria Duaso Caldés

Psicòloga Clínica i Logopeda, amb àmplia experiència en l’àmbit hospitalari i el camp docent com a professora de la Universitat Ramon Llull (URL), Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Universitat Catòlica de València (UCV).


    Consento el tractament de les meves dades. GABINET TRIVIUM, S.L. tractarà les seves dades amb la finalitat de respondre les seves consultes, dubtes o reclamacions. Pot exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com l’informem a la nostra . Política de Privacitat i Avís Legal

    X