Unitat Especialitzada en Trastorns Adquirits de la Comunicació (UETAC)
Trivium-UETAC té com a objectiu
Va néixer l'any 2017 fruit de les inquietuds d'un grup de professionals
L'Associació Institut Trivium Formació està formada per un equip ampli de professionals
La Unitat especialitzada en trastorns adquirits de la comunicació en adults
Ens servim d'investigacions recents de la neurociència aplicada
La nostra aposta té com a finalitat aplicar mètodes i models amb una base científica rigorosa
Què és Trivium – UETAC?
Trivium-UETAC (Unitat Especialitzada en Trastorns Adquirits de la Comunicació) té com a objectiu l’avaluació, intervenció i assessorament en els trastorns adquirits de la comunicació per a la rehabilitació, l’estimulació i el manteniment de les funcions comunicatives.
Va néixer l’any 2017 fruit de les inquietuds d’un grup de professionals interessats en la detecció i intervenció d’aquelles dificultats que poguessin interferir en el desenvolupament personal, lingüístic i cognitiu.
Trivium-UETAC està formada per un equip ampli de professionals que fomenta la seva acció en el treball cooperatiu per enriquir el nostre projecte: diferents especialistes formats i amb àmplia experiència en el camps de la neuropsicologia i la logopèdia.
Ens servim d’investigació recent en el camp de la neurociència aplicada i ideem estratègies que ens permeten crear programes individualitzats rigorosos per a persones amb necessitats diverses. També oferim servei d’assessorament, suport i acompanyament en el temps als familiars i cuidadors.
La nostra aposta té com a finalitat aplicar mètodes i models amb una base científica rigorosa que permetin una intervenció efectiva i significativa per a la persona, tenint en compte la seva singularitat.
En què et podem ajudar?
AFÀSIA
L’afàsia és un trastorn adquirit a conseqüència d’una lesió en les zones del cervell responsables del llenguatge, i pot causar problemes amb qualsevol o totes les següents destreses: l’expressió, la comprensió, la lectura i l’escriptura. Les persones amb afàsia poden també tenir altres problemes, com disàrtria, apràxia, o problemes de deglució.
ALÈXIA:
La Alèxia és la pèrdua parcial o total de la capacitat de llegir degut a una lesió cerebral quan aquesta habilitat ja estava adquirida. Es pot acompanyar d’afàsia o també pot donar-se sense presentar limitacions en el llenguatge oral.
DISÀRTRIA:
La disàrtria és un trastorn de la programació motora de la parla. Els músculs de la boca, la cara i el sistema respiratori es poden afeblir, moure amb lentitud o no moure en absolut després d’un vessament cerebral o una altra lesió cerebral. El tipus i la gravetat de la disàrtria dependran de quina part del sistema nerviós es vegi afectada.
AGRAFIA:
Diferents tipus de trastorns que alteren la capacitat d’expressar-se o d’entendre l’escriptura per causa d’una lesió cerebral, quan aquesta habilitat ja havia estat adquirida.
APRÀXIA DE LA PARLA:
L’apràxia pot causar problemes en diferents parts del cos, com els braços i les cames. L’apràxia de la parla és un trastorn de la programació motora de la parla ocasionat per lesions a les parts del cervell relacionades amb el discurs. Les persones amb apràxia de la parla tenen problemes amb la seqüenciació dels sons en les síl·labes i les paraules. La severitat del cas dependrà del tipus de lesió cerebral.
TRASTORN DEL LLENGUATGE PER AFECTACIÓ COGNITIVA:
Alteracions del llenguatge i la comunicació degudes a diverses malalties: Alzheimer, Parkinson, Esclerosi, i deteriorament cognitiu entre d’altres.
Si necessiteu més informació, empleneu aquest formulari de contacte:
DIRECCIÓ TÈCNICA
Núria Duaso Caldés
Psicòloga Clínica i Logopeda, amb àmplia experiència en l’àmbit hospitalari i el camp docent com a professora de la Universitat Ramon Llull (URL), Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Universitat Catòlica de València (UCV).